DAAD

DAAD

Dienstag, 24. November 2015

Предавање на апликациите за летните јазични курсеви

Почитувани,

апликациите може да ги предавате на портирницата од Германската амбасада во Скопје најдоцна до 1. декември (вторник) до 16 часот. 

Donnerstag, 5. November 2015

Работно време/ 09.11. - 13.11.2015

Канцеларијата ќе биде затворена в понеделник (09.11.2015). 

Работното време за следната недела ќе биде од вторник до петок (10.11. - 13.11.2015) и тоа: 

вторник - четврток: 9 ч. - 14 ч. и петок: 9 ч. - 13 ч. 

Ве очекуваме со прашања од вторник. 

ДААД- Лекторат, Скопје


Dienstag, 3. November 2015

Интервју за кандидатите за стипендија за постдипломски студии

Драги кандидати за ДААД-стипендија,

интервјуата за кандидатите за стипендија за постдипломски студии ќе се одржат на 15.12. (вторник) и 16.12. (среда) во Германската амбасада во Скопје.

Покана за интервју и дополнителни информации во врска со тестирањето ќе добиете на мејл. 

ДААД- Лекторат Скопје, Канцеларија за врски

OnDaF тестирање / 2015

Драги кандидати за ДААД-стипендија,

OnDaF тестот за сите кандидати што имаат некакви познавања од германскиот јазик, а аплицирале за стипендија за постдипломски студии, како и за сите кандидати за стипендија за летен јазичен курс ќе се одржи на 11.12. (петок) и 12.12. (сабота) во Училиштето за јазици LinguaLink: 
http://www.lingualink.com.mk/Default.aspx?mId=90&lId=1

Покана за тестирањето и дополнителни информации во врска со тестирањето ќе добиете на мејл. 

ДААД- Лекторат Скопје, Канцеларија за врски

Donnerstag, 8. Oktober 2015

Презентација на можностите за студирање во Германија со стипендија од Германската служба за академска размена (ДААД) во Тетово

Презентација на можностите за студирање во Германија, како и начинот и програмите за аплицирање за студиска стипендија во Германија преку Германската служба за академска размена (ДААД) ќе се одржи на Државниот - Тетово на 13.10.2015 (вторник) од 10.30 часот.

Презентација на можностите за студирање во Германија со стипендија од Германската служба за академска размена (ДААД) во Тетово

Презентација на можностите за студирање во Германија, како и начинот и програмите за аплицирање за студиска стипендија во Германија преку Германската служба за академска размена (ДААД) ќе се одржи на Универзитетот на Југоисточна Европа (South East European University)- Тетово на 13.10.2015 (вторник) од 12 часот.

Mittwoch, 30. September 2015

Презентација на можностите за студирање во Германија со стипендија од Германската служба за академска размена (ДААД) во Битола

Презентација на можностите за студирање во Германија, како и начинот и програмите за аплицирање за студиска стипендија во Германија преку Германската служба за академска размена (ДААД) ќе се одржи на Факултетот за информатички и комуникациски технологии, Универзитетот "Св. Климент Охридски" - Битола на 06.10.2015 (вторник) од 12 часот.